Imarhan

Tuareg-bandet Imarhan udgav i 2016 deres debutalbum Imarhan, og bandet har netop udgivet albummet Temet (på pladeselskabet City Slang), der introducerer mere funk, fuzz, disco og rock i deres Algeriske ørkenmusik.

Imarhan er et ubegribeligt godt live band. De kombinerer de musikalske tendenser fra det sydlige Algeriet, hvor moderniteten er slået mere igennem end i nord, hvor tuareg-folket primært opholder sig, og hvorfra Imarhans musikalske univers også udspringer. Imarhan er moderne ørkenrock med dybe rødder i den musikalske tradition, som blandt andet Tinariwen og Bombino kommer fra.

Live er Imarhan kendt for ekstatiske live shows, der med vuggende rytmer indbyder til dans. Temet, den nye plades titel, betyder forbindelser. Det er bandets opråb om, at vi alle er forbundet, og det kun er ved accept af, at vi alle er forbundne, at vi kan løse alle kulturers problemer.

Imarhan præsenteres i et samarbejde med det københavnske spillested Alice. Det er et oplagt samarbejde på flere planer. Alice fokuserer på det grænsesøgende og eventyrlystne indenfor et væld af genrer præcis som Badesøen Festivalen gør.