Mad Professor

En af de allerstørste stjerner inden for dubmusikken er Mad Professor. Siden de tidlige 80´ere har han fra sin base i London udgivet et utal af plader på sit eget legendariske Ariwa-label, der ud over stakkevis af Mad Professor-albums også har udgivet plader med Lee Scratch Perry, U-Roy og mange andre store dub-navne.

Mad Professsor fik sit navn allerede i skolen på grund af sine talenter og ekspe-rimenter med elektronisk udstyr og musik. I 1995 inviterede Massive Attack ham til at remixe hele deres andet album Protection. Det udkom under titlen No Pro-tection og blev endnu et gennembrud for Mad Professor. Albummet opnåede massiv hype og var kraftigt medvirkende til dubbens opblomstring i 90´erne. Mad Professor tilskrives ofte æren for at føre dubmusikken ind i den digitale al-der, og hvad Lee Scratch Perry er for førstegenerationen af dubmusikken, er Mad Professor for andengenerationen.

Pladeselskabet Ariwa er fortsat særdeles aktive og det samme er Mad Professor, som fortsat producerer, udgiver og spiller live på allerhøjeste niveau