Yo La Tengo

YO LA TENGO

Albumaktuelle Yo La Tengo spiller deres eneste danske koncert i 2018 (og den første i 5 år), når de den 25. august gæster Badesøen Festival. Det legendariske band fra Hoboken, New Jersey udgiver den 16. marts deres nye og 15. album There’s A Riot Going On

Bandets lange diskografi er kendetegnet ved en sjælden evne og vilje til at forny sig fra plade til plade uden at give køb på deres lyd. De har udgivet mesterværker som I Can Hear the Heart Beating as One (1997), And Then Nothing Turned Itself Inside-Out (2000) og Fade i 2013.

Yo La Tengo, der sidst gæstede Danmark tilbage i 2013, er kendt som et sjældent dedikeret og sympatisk liveband. De spiller ofte særdeles lange koncerter, fordi de simpelthen elsker at spille live.

Koncerterne er kendetegnet ved en stor afveksling og dynamik: bandmedlemmerne skifter mellem hinandens instrumenter – trommeslager det ene øjeblik, bassist det næste. Musikken kan være en silkeblød balllade som så afløses af kompromisløse lange og harske guitarsoloer, hvor bandets slægtsskab med f.eks. Sonic Youth giver sig til kende. Og bedst som man har fået en række af Yo La Tengos hits serveret, slår de over i covernumre af artister som Beach Boys, Sun Ra, Bob Dylan, Bert Jansch osv.

Det kan virke fragmenteret og rastløst; ja – men lige præcis i Yo La tangos selskab finder man ro i rastløsheden. En Yo La Tengo-koncert opleves hverken som retningsløs og rastløs, men som en vital kærlighedserklæring til musikken selv.